Organisatie

De organisatoren van Huiskamerfestival Gendringen stellen zich graag aan je voor! 

Roel

Mijn naam is Roel Salemink, 41 jaar oud en al mijn hele leven woonachtig in Gendringen. Ik ben de laatste 14 jaren actief geweest in de muziek. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan tijdens mijn optredens in binnen- en buitenland. Tegenwoordig werk ik als programmeur bij de Zwarte Cross. Ik boek voor dit Achterhoekse festival de artiesten en doe de productie en pre-productie van de dance. Als geboren en getogen Gendringenaar kijk ik met veel plezier naar alles dat georganiseerd wordt in ons dorp. Eén van die dingen is het Huiskamer Festival. Ik ben blij dat ik mijn steentje hieraan mag bijdragen. Met mijn ervaring als booker hoop ik een vernieuwende bijdrage te kunnen geven aan de muzikale invulling, uiteraard samen met alle andere enthousiaste organisatoren. Als penningmeester ga ik ervoor om ook administratief de zaken goed op orde te houden.

Roel Salemink

Dorien

Ik ben Dorien Leijzer en sinds de 2e editie betrokken bij het huiskamerfestival Gendringen, toen nog Gast in Gendringen.  Mij werd toen gevraagd onze huiskamer voor dit mooie initiatief open te stellen. Ik deed dit graag en de bezoekers kwamen ook graag in ons huis naar muziek luisteren en het huis van binnen zien. Mijn enthousiasme was dusdanig dat ik me gemeld heb bij het organisatiecomité. Mijn man René werd gastheer in de volgende jaren. Na enkele wisselingen in het comité zijn we nu met een nieuwe crew. Onze eerste uitdaging was het huiskamerfestival tijdens coronatijd. Na 2 keer uitstel hadden we in de tuin van Huis Engbergen een prachtig event georganiseerd met 3 top-optredens. Toen gooide de regen roet in het eten. Gelukkig bood de witte kerk in het centrum van Gendringen uitkomst en we hadden weer een prachtig festival in deze grote huiskamer. Ik vind het prettig met deze nieuwe groep enthousiaste mensen het 11e huiskamerfestival te organiseren. Ben benieuwd hoe het totaal er dit keer zal uitzien! Mijn muziekvoorkeur is divers. Ik verbind me met de passie van de muzikanten en laat me dan snel meeslepen in de muziek. In het dagelijks leven ben ik coach en therapeut in mijn praktijk aan huis en begeleid ik mensen naar iets meer uit en op eigen kracht te leven.
Gendringen een podium bieden voor een huiskamerfestival is een groot genoegen voor mijzelf en de leefbaarheid van Gendringen.

Dorien Leijzer

Bjorn

Toen ik 9 jaar geleden in Gendringen kwam wonen wist ik gelijk dat ik mee wilde doen aan Huiskamerfestival Gendringen (toen nog Gast in Gendringen). Wat eerst nog onze woonkamer was, veranderde alleen door de muzikanten te verwelkomen in een soort intieme popzaal. Een mooie ervaring. Ik ben dan ook blij dat ik m’n steentje bij kan dragen binnen de organisatie en kijk uit naar alle komende edities.

Bart

Mijn naam is Bart Bresser en geboren en getogen in Gendringen. Samen met mijn vrouw ben i eigenaar van een bloemenwinkel waar we heel veel energie in steken maar ook uit terug krijgen door alle mooie projecten die we mogen doen.
Door ons werk het voorrecht gehad om over de hele wereld te mogen werken en zodoende heel veel fijne mensen mogen ontmoeten. Ben ongeveer 15 jaar voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging en probeer met vele andere enthousiaste mensen ons dorp leefbaar te houden voor alle leeftijden. In onze winkel proberen we alle zintuigen te perikelen.
Bloemen,geuren,kleuren,en muziek maken deze beleving compleet.

Muziek is voor ons altijd enorm belangrijk geweest en al die jaren heel graag huiskamer geweest.
Daarom heel blij dat wat 12 jaar terug is begonnen we gaan voortzetten met een hele fijne nieuwe groep vrijwilligers. Mijn muzieksmaak is heel divers en ik kan eigenlijk van iedereen genieten die passie heeft voor wat hij/zij doet.

Bart Bresser

Dimitrios

Mijn naam is Dimitrios. Naast mijn gezinsleven besteed ik veel tijd aan mijn andere passie: het verzamelen van vintage, design en antiek. Dit doe ik met heel veel plezier vanuit de Oude Smederij, van de fam. Blumer. Daarnaast ben ik groot liefhebber van vele soorten muziek. Met aan de ene kant van het spectrum metal muziek van bands zoals  Slayer en Iron Maiden,  in het midden electonische beats als techno van Reinier Zonneveld en Roel Salemink 😉! Tot het andere uiterste behoren de klassieke oorstrelende klanken van bijvoorbeeld Vivaldi en Pagani. Sinds 2 jaar maak ik deel uit van de organisatie van het Huiskamer Festival Gendringen. Een erg mooi initiatief dat door dorpsgenoten is opgezet. Met een leuke club vrijwilligers werken wij er ook nu weer aan om een mooie editie voor dit jaar neer te zetten.

Dimitrios